Doe beroep op ervaring en vakkennis, contacteer Franken Stefan bvba voor alle algemene dak- en timmerwerken aan hellende en platte daken.

De dak en timmerwerken die we aanbieden:

  • plaatsen van nieuwe dakconstructies, dakvensters of dakkapellen
  • verstevigen van beschadigde of aangestaste houten balken
  • vervangen van dakonderdelen (makelaar, trekbalk, spantbeen, gording, korbeel, panlatten, schoor, vliering, …)

Franken Stefan bvba kan ingeschakeld worden voor alle herstellingen en reparaties aan daken met diverse dakvormen:

  • Lessenaarsdak
  • Zadeldak
  • Wolfsdak
  • Mansardedak
  • Tentdak

Voor alle timmerwerken groot of klein, mag het een Franken Stefan bvba-vakman zijn!

Deze kunnen wij vervaardigen met verschillende methodes namelijk door middel van gebruik te maken van spanten of de traditionele manier met gordingen en kepers.

Een spanten dak heeft als voordeel dat wanneer er een constructie van A-spanten wordt geplaatst, er op een beperkte een ruimte nog steeds plaats wordt gecreëerd die nog nuttig kan ingedeeld worden als kamers of zolderruimte.
Ook heeft dit type van opbouw het voordeel dat de lasten beter worden verdeeld over het gehele gebouw, waar dit bij de traditionele opbouw slechts op bepaalde punten wordt op gevangen.

Ook de traditionele dakconstructie met kepers en gordingen kan in sommige gevallen de voorkeur verkrijgen, namelijk eerder bij renovatieprojecten van bijvoorbeeld oude boerderijen waarbij de klanten het oudentieke karakter van deze woningen willen vrijwaren door deze gebintes in bijvoorbeeld de schuurruimtes in zichtbaar te laten.
Maar ook bij nieuwbouw wordt deze techniek nog regelmatig toegepast.

Het plaatsen van een houten draagstructuur voor de dakvloer van uw plat dak behoort tevens tot ons toepassingsgebied, deze worden afgewerkt met planken of plaatmateriaal die ineens van helling worden voorzien om een goede afwatering van het dakvlak te bekomen.

Ook voor carports, terrasoverkappingen, … staan wij paraat.

Dit allemaal in de diverse mogelijkheden in houtsoorten die er op de markt te verkrijgen zijn, gedrenkt, niet gedrenkt, u zegt het wij realiseren het.

Franken Stefan bvba, groot geworden door klein te blijven!